Activitats de L' Institut Ramon Llull
   
Tindrà seu pròpia a Siracusa i promourà l'intercanvi d'activitats i relacions culturals
   

El Govern de Sicília crea el Centre d'Estudis Sículo-Catalans amb la participació de l'Institut Ramon Llull
   

L'acord és fruit dels contactes entre Joan Maria Pujals, Marc Mayer i el conseller de Cultura sicilià, Fabio Granata
   
El Govern de Sicília, a través del Departament de Béns Culturals, Medi Ambient i Instrucció Pública, ha decidit crear a Siracusa, en una seu pròpia, el Centre d'Estudis Sículo-Catalans (CESC) amb la participació de l'Institut Ramon Llull (consorci format pels governs de Catalunya, de les Illes Balears i el ministeri d'Afers Estrangers del govern espanyol).

   
El CESC tindrà, entre d'altres, els següents objectius:

   
- L'estudi de les relacions històriques i culturals entre Sicília i els territoris de parla catalana.
- L'intercanvi d'activitats i programes culturals.
- Promoure la creació d'almenys un lectorat de llengua i literatura catalanes a la Universitat de Catània.
- Afavorir l'intercanvi de titulats universitaris en l'àmbit d'activitats del CESC.
- Facilitar i vehicular contactes i intercanvis d'ofertes de col·laboració entre les universitats de Sicília i els territoris de parla catalana.
- Potenciar els estudis i les relacions culturals i d'insularitat entre Sicília i les Illes Balears.


   
Aquest acord, que s'instrumentarà posteriorment amb els convenis pertinents, ha estat adoptat com a conseqüència dels contactes mantinguts el dies 27 i 28 de setembre a Siracusa i Catània entre el conseller de Béns Culturals, Medi Ambient i Instrucció Pública, Fabio Granata; el director de l'Institut Ramon Llull, Joan Maria Pujals; el director general del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Marc Mayer, i el rector de la Universitat de Catània, Ferdinando Latteri.

Exposició sobre Cerdà

Coincidint amb els contactes mantinguts aquests dies a Sicília, Fabio Granata, Joan Maria Pujals i Marc Mayer han participat en un acte acadèmic inaugural de l'exposició Cerdà, ciutat i territori, al Palau Impellizzeri de Siracusa, seu de la Facultat d'Arquitectura de la Universitat de Catània. En l'acte han intervingut també el comissari de la mostra, Albert Serratosa i el vicepresident de la Facultat d'Arquitectura, Giuseppe Dato.


Marc Mayer, Joan Maria Pujals i Fabio Granata, durant la visita a l'exposició sobre Cerdà


L'exposició sobre l'obra d'Ildefons Cerdà, l'enginyer que a la segona meitat del segle XIX va dissenyar l'Eixample de Barcelona, arriba a Siracusa, per iniciativa de l'entitat barcelonina Ars Mediterranea, amb el patrocini de la conselleria de Cultura de Sicília (Assessorato ai Beni Culturali ed Ambientali e Pubblica Istruziones della Regione Siciliana) i de la Generalitat de Catalunya. La mostra, itinerant des de 1995, organitzada per l'Institut d'Estudis Territorials de la Universitat Pompeu Fabra, s'ha pogut veure ja en altres 59 ciutats de 16 països.
   
Siracusa, 28 de setembre del 2002
   

P.S: S'adjunta el text de l'acord en italià


TEXT DE L'ACORD EN ITALIÀ:

La Regione Sicilia, attraverso l'Assessorato ai Beni Culturali, Ambientali e Pubblica Istruzione, ha deciso di creare a Siracusa la sede del Centro di Studi Siculo-Catalani (Centre d'Estudis Siculo-Catalans - CESC), con la partecipazione dell'Institut Ramon Llull (consorzio formato dal Governo della Catalogna, delle Isole Baleari e dal ministero degli Affari Esteri del governo spagnolo).

Il CESC avrà, tra gli altri, i seguenti obbiettivi:

- Lo studio delle relazioni storiche e culturali tra la Sicilia e i territori di lingua catalana; ·
-L'interscambio di attività e programmi culturali;
- Promuovere la creazione di almeno un lettorato di lingua e letteratura catalana presso l'Università di Catania;
- Favorire l'interscambio dei laureati nell'ambito delle attività del CESC;
- Facilitare e veicolare i contatti e gli scambi di offerte di collaborazione tra le università della Sicilia e i territori di lingua catalana;
- Potenziare le relazioni e gli studi della cultura e dell'insularità tra Sicilia e Isole Baleari


Questa risoluzione, che si attuerà in seguito ai relativi accordi, è stata presa in conseguenza degli incontri avvenuti il 27 e 28 settembre a Siracusa e Catania tra l'Assessore ai BB.CC.AA e P.I. Fabio Granata, il Direttore dell'Institut Ramon Llull Joan Maia Pujals, il Direttore Generale ai Beni Culturali del Governo della Catalogna Marc Mayer, e il Rettore dell'Università di Catania Ferdinando Latteri.
   
Siracusa, 28 settembre 2002
   
Pàgina incial | Endarrera | Següent

 



Copyright © elpontblau 2002 | Institut Ramon Llull

Disseny| Marcela Polgar